Kystvandring fra La Cala de Mijas til Calahonda

18/11/2014

Kyst vandring fra La Cala de Mijas

Hvem nyder ikke at gå en tur langs med strandpromenaden eller  strandkanten?

Nu har du muligheden for at prøve den nye vandretur langs med kysten fra La Cala de Mijas til Calahonda.  Det drejer sig om en strækning på ca. 6 km langs med kysten, hvor man kan gå, løbe eller cykle på trægangbroer og undgå at skulle en tur i sandet.

Strækningen er en del af projeket ”Strandstier langs med kysten”, hvor der er taget hensyn til naturen hvor trægangbroerne er anlagt. Desuden er der ingen kunstig belysning om aftnen.

Der planlægges at denne strækning forlænges så det en dag bliver muligt at gå til Marbella langs med  kysten.

Klik her for at se en del af strækningen som starter i La Cala de Mijas.

Nyd det dejlige efterårsvejr med en gåtur langs med stranden.

Foto fra www.mijas.es

Vigtig vej information! Den gamle tilkørselsvej til lufthavnen er imidlertidigt lukket!

5/11/2014

Tilkørselvej til Malaga Lufthavn

Her kommer vigtig vej information, så du undgår at komme for sent til lufthavnen.

Når du tager den gamle tilkørselsvej til lufthavnen kommer du over en lille bro som krydser hovedvejen mod Malaga for at komme til Helle Hollis hovedkontoret.
Under en rutinemæssigt inspektion for broens tilstand, er der blevet fundet revner i asfalten i tilkørselsvejen op til  broen.  Selve broen er der ikke problemer med, men disse revner skal nu yderligere undersøges af kommunens tekniske personale og dernæst repareres. Det betyder at der er blevet lukket helt af for denne tilkørselsvej i begge retninger.

Lukningen vedrører kun vore kunder som kommer fra Marbella retningen af.

Vi anbefaler at man fra motorvejen tager  afkørsel MA-23 ”Aeropuerto”, som er den forholdsvise nye afkørsel direkte til afgangsterminalen.
Når du kommer på denne vej, så følg ikke skilte for ”rent a car parking”, men køristedetfor op til afgangsterminalen og videre rundt, og væk fra terminalen. Hold dig til højre og følg skiltet for ”Torremolinos / Avda. Velazquez”. Det vil føre dig til den sædvanlige rundkørsel, og du kan derfra let se Helle Hollis hovedkontoret.

Endnu er det ikke officielt blevet oplyst, hvor lang tid denne reperation vil tage, men vi forventer 1-2 måneder.

Når du ankommer, kan du altid spørge vort personale, som kan være dig behjælpelige med hvordan du kommer videre

Drømmer du om at se live en fodbold kamp mellem Malaga CF – Real Madrid?

4/11/2014

Rosaleda stadium i malaga

Nu har du muligheden for at deltage i lodtrækningen om 2 stk billetter til fodboldkampen mellem Malaga CF- Real Madrid som finder sted på Rosaleda stadion i Malaga lørdag den 29 november kl. 20.  Du vil se kampen med den danske supporter gruppe La Peña de Dinamarca.

For at kunne deltage i lodtrækningen skal du have en billeje som går over datoen den 29 november.  Dvs send en email til marketing@hellehollis.com og opgiv dit navn samt bookings reference nummer.
Selve lodtrækningen finder sted den 19 november, hvor vi publicerer den heldige vinder på Facebook og Twitter.
Præmien består af to billetter til kampen med La Peña Dinamarca og er personlige. Der er ikke inkluderet transport og spisning i præmien.

Deltag i lodtrækningen og få dig en spændende spansk fodbold oplevelse!

Sommerpriser 2015 er nu klar!

25/09/2014

Sommer ferie

Savner du sol og varme ? Er du allerede igang med planlægning af næste års påske eller sommerferie ?

Vi har fået en del kunde forespørgelser for 2015 sommerpriser, og har dem nu klar så du kan booke din påske eller sommerferie bil online eller du kan sende os en email til bookings@hellehollis.com.

Det er vist unødvendigt at nævne, at hvert år bliver vi udsolgt i de mest populære bilgrupper, så hvis du gerne vil sikre dig at netop din bilmodel er ledig når du kommer på ferie, så anbefaler vi at du booker din bil tidligt.

Husk at du ikke skal betale forud og der er heller ingen afbestillings eller ændringsgebyr.

Undgå at falde i fartfælden!

25/09/2014

Bil

Nu skal du passe ekstra på så du ikke får en fartbøde.

Den spanske trafik styrelsen har uden forudgående varsel ændret kriteriet for at give fartbøder.

Hidtil har der været en radar fejlmargen på 10% som kom føreren til gode før en fartbøde blev givet.

Hvis der f.eks. var en fart begrænsning på 120km, så kunne man i realiteten køre 130 km/t før der blev givet en fartbøde. Denne ”nåde margen” er nu blevet reduceret, så bøden allerede bliver udskrevet ved 126 km/t hvor  det drejer sig om en fast  radar, og ved 128 km/t hvor det drejer sig om en mobil radarkontrol..

Dvs at ”nåde” margen er blevet ændret til 5% ved faste radarkontroller og 7% ved mobile radarkontroller.

På veje hvor hastighedsgrænsen er mindre end 100 km/t gives der nu 5 km/t i margen ved faste radar kontroller og 7 km/t ved en mobil radar kontrol.

Vi vil gerne at du får dig en god afslutning på din ferie og uden unødvendige overraskelser, så husk at overhold fartgrænserne.

 

Hvor kan jeg printe mit boardingkort ?

21/09/2014 | 5 comentarios

Helle Hollis PC service point

Når familien skal på sommerferie planlægges alt som regel ned til mindste detalje. Hotel og/eller lejebolig vælges. Flybilletter bestilles og betales, dog er det sjældent at den oprindelige pris indikation er den du ender ud med at betale. Der er tillæg for betaling med kreditkort,  og skal der være plads til tøj, sko og et par gode bøger betales der for kufferten.

Når afrejse datoen nærmer sig sætter du dig igen til computeren for at printe boardingkortene ud, du skulle jo nødig af med 15 € per flybillet, fordi du har glemt at printe dem og her kommer så  det sidste nye fra visse luftfartselskaber.

Man har meget “smart” indført at boardingkortet først kan printes 7 dage før afrejse, medmindre der igen betales et ekstragebyr (nu for en siddeplads), hvilket vil sige at udrejsens boardingkort printes uden problemer, mens hjemrejsens, først kan printes når du ligger ved poolen på din destination.

Smart, for hvem har lige adgang til en pc og printer under deres ferie, hvorfor de fleste igen trækker kortet op af pungen og betaler endnu et af de utallige gebyrer.

Men hos Helle Hollis er der hjælp at hente. Vi har en PC stående i venteområdet på vort hovedkontor ved Malaga lufthavn, hvor du selv kan fakturere online og printe dit boardingkort – helt GRATIS.

Vi anbefaler at du kommer ind en dag i din ferie for at printe kortet, så itilfælde af at der er problemer, at der er tid til at få det løst, eller at du kommer i god tid, før din flyafgang.  Det kan jo være en del andre af vore kunder som har fået samme idé.

Print GRATIS dit hjemrejse boardingkort hos Helle Hollis på hovedkontoret i Malaga, endnu en af de mange fordele ved at leje din bil hos os !

Luna Mora i Guaro

3/09/2014

Luna Mora i Guaro

En af de store begivenheder på Costa del Sol er ”Luna Mora” i Guaro som finder sted i weekenden 06.09-07.09  og weekenden 13.09-14.09. ´

Guaro er en lille spansk landsby som ligger ligger 40 km fra Malaga, via Coin – og 20 km fra Marbella via Monda.   Klik her for kørsels beskrivelse.

Gennem mange år har Guaro arranget en festival hvor byen bliver omdannet til Al-Andaluz epoken med  over 25.000 levende stearinlys i byens stræder når mørket sænker sig.   Det er byens beboere som sørger for at landsbyen bliver smukt dekoreret.

Der er teater, gøgl og eksotiske spisesteder kun oplyst af de levende stearinlys, og som giver en helt speciel stemning. Desuden bliver der arangeret flamingo koncerter, som der kan bestilles billetter til på forhånd og som afholdes i byens auditorium, eller du kan lytte til andre musikgrupper som spiller i byens stræder.

Guaro har arrangeret at der er masser af parkeringspladser udenfor  landsbyen, og  der køres med minibusser frem og tilbage til festivalen, så det skulle være let at besøge begivenheden.

Læs videre her.

Rio Chillar ved Nerja

29/08/2014

Rio Chillar Nerja

Jeg har egentlig altid vidst at der var en rigtig flot vandretur fra Nerja – op i Chillar floden. Jeg har også altid vidst at det var et meget populært udflugtsmål, især for de lokale vandrere, picknikkere og ferskvandsbadere – og måske lige netop derfor har vi ikke fået taget os sammen til selv at besøge floden.  Vi er vist mest til naturoplevelser uden alt for mange forstyrrende elementer.

Da imidlertid én af Ingelises veninder havde lagt fotos fra sin flodtur op på facebook, blev nysgerrigheden for stor – og det besluttedes at nu skulle det være vores tur til at tage herlighederne i nærmere øjesyn.

Dagen blev afsat i kalenderen, og søndag den 3. august satte vi, relativt tidligt om morgenen for en søndag, GPSsen i vor Helle Hollis udlejningsbil med kurs mod Calle Mirto i Nerja – omkring en times kørsel fra Malaga ad A7 mod Motril.

Efter at have parkeret bilen forsvarligt startede vi vor 5 timers uforglemmelig vandretur, hvor vi næsten hele tiden vandrede nede i selve floden.

Vi startede fra det nedlagte stenbrud, hvor der er en overvåget P-plads til 62 biler. På dette sted er floden ikke særligt veldefineret. Selve flodsengen er det meste af tiden bred, og selve floden er kun en lille bæk som snor sig ind og ud. Denne strækning tilbagelægges uden udfordringer overhovedet (udover at man tåbeligt nok hele tiden forsøger at undgå at få våde fødder) og i løbet af en lille halv time når vi frem til vandkraftværket.

Ved denne lejlighed var én af slusehullerne lukket op, så de der havde brug for det kunne her få sig et vældigt brusebad fra den lårtykke stråle der stod ud af vandkanalen som fører Nerjas brugsvand frem til lagertankene.

Herfra snævrer floden sig ind, og det bliver uundgåeligt at gå med fødderne i vand. Vandet når i starten op til anklerne – og det virker nu tåbeligt at vi i starten forsøgte at undgå våde fødder. Temperaturen på vandet er behageligt, og føles på intet tidspunkt koldt.

Efter yderligere en lille times vandring snævrer floden sig yderligere ind, og er på sine steder blot godt en meter bred. På hver side rejser de blankslidte marmorvægge sig mange meter i vejret. Det kan være vanskeligt at afgøre nøjagtigt, men jeg er overbevist om at de i hvert fald rejser sig 3 etager højt over vore hoveder.

Rio Chillar Nerja
Floden snævrer sig ind   (Privat foto cc: Hans Hugo From)

Denne del af floden er utrolig spændende, og man overraskes konstant over hvad der møder én om det næste hjørne. Vandstanden her når sine steder op til knæene, og flodbunden byder på enkelte forhindringer i form af små strømfald og væltede stammer – der mest af alt er dekorative. Lyset brydes smukt i det klare vand, og spillet imellem lys og skygge er vanvittigt smukt.

Efter en halv times tid breder floden sig igen ud, og vi når frem til de første pools hvor det er muligt at bade. Antallet og hyppigheden af strømfaldene tager til, og flodbunden byder på større og større udfordring – uden at det dog bliver nødvendigt at kravle på alle fire. Floden er på dette stykke kantet af Nerie som på denne tid netop blomstrer.

Rio Chillar strømfald
En af de mange små strømfald    (Privat foto cc: Hans Hugo From)

Efter i alt godt 2 timer når vi frem til det første egentlige vandfald. Her er det for alvor muligt at bade. Vandet er krystalklart og meget indbydende. Her indtog vi vor medbragte mad som styrkede os til hjemturen som vi påbegyndte umiddelbart efter.

Rio Chillar Nerja Pool
Vandfald og store pools at bade i     (Privat foto cc: Hans Hugo From)

Vi var heldige at vi startede relativt tidligt. Dette bevirkede at vi under store dele af opturen havde floden til os selv. På tilbageturen derimod var der tæt trafik af ”modvandrende” som faktisk var ganske larmende og generende for den samlede naturoplevelse.

Rio Chillar udflugt
Vi er ikke alene på hjemturen !     (Privat foto: Hans Hugo From)

Dette til trods, så fik vi set noget af det flotteste natur vi har oplevet i Spanien. Jeg kan slet ikke forstå at vi har ventet 17 år på dette. Efterfølgende har jeg fundet ud af at vi kunne have vandret endnu længere op i floden, og at der findes endnu større og flottere vandfald. Men vi fortryder ikke at vi vendte om på dette sted.

Selvom vi er vant til at vandre i bjerge er det alligevel anderledes trættende at vandre i vand. Vi må begge indrømme at vi var temmelig trætte da vi kl 15:30 vendte vor Helle Hollis udlejningsbil og satte kursen tilbage til Mijas.

Rio Chillar Nerja
Et velfortjent hvil !     (Privat foto cc: Hans Hugo From)

Fyldt op til bristepunktet med uforglemmelige, smukke og  positive indtryk – som vi kan leve længe på – eller i hvert fald indtil turen om 14 dage går til Capileira i Alpujaras hvor vi har planlagt en ny lille vandretur fra Mulhacen til Trevelez.

Fakta
Bilen lejer du naturligvis hos www.hellehollis.com

Rutens start
Calle Mirto findes let. Drej væk fra havet i Burriana rundkørslen og følg skiltene til markedet ”mercadillo”. Fortsæt op langs parkeringen og drej til venstre for enden af vejen. Du kommer nu på en betonvej der fører under motorvejsbroen. For enden af denne betonvej starter vandreturen.

Parkering
Der findes 62 overvågede P pladser for enden af betonvejen. Hvis disse alle er optagede så findes der parkering ved markedspladsen på Calle Mirto.

Rutens varighed og sværhedsgrad
Fra parkeringspladsen til vandfaldet 2 – 2,5 timers gang i jævnt tempo. Tilbage ad samme flod – i alt 4-5 timers vandring af middel sværhedsgrad. Hertil evt. pauser. Ruten egner sig til alle aldre – også børn på ned til 7-8 år. Det fine er jo at man kan vende om når man vil eller når man har fået nok. For at det skal blive rigtigt smukt skal man dog som minimum gå den første halve time op til vandkraftværket. Start så tidligt som overhovedet muligt. Gerne allerede kl 08:00. Jo længere du venter jo flere folk.

Hvad skal vi have med
Det er helt nødvendigt at have gode kondisko med en god sål og som kan tåle vand. Jeg kan ikke anbefale udtjente sko da de normalt ikke har megen ”slidbane”. Ikke at stenene i floden er glatte – men alligevel! Vand og en madpakke. (tror sagtens at flodvandet i nødstilfælde kan drikkes) Vi var glade for vore vandrestave som vi flittigt brugte. Især på nedturen hvor det var rart på forhånd at kunne ”lodde” vanddybden, og dejligt at have et ekstra ”støtteben”. Vandrestave kan købes i Decathlon helt ned til 12€ for et sæt.

Hvis du vil vide mere om turen så er du velkommen til at kontakte

Hans Hugo From, Direktør, Helle Hollis Car Rental hhfrom@hellehollis.com

 

Gå ikke glip af Malaga byfest (Feria) i august måned!

7/08/2014

Feria Malaga 2014

Så nærmer tiden sig til den årlige byfest i Malaga også kaldet ”Feria” på spansk. I år finder byfesten sted fra den 16 til den 23 august, og hvor der er en lokal helligdag i Malaga d.19 august. (Dvs at d. 19 august er butikker og museer lukket i Malaga)

Selve indvielsen af byfesten finder sted fredag ved midnatstid med et stort fest fyrværkeri ved stranden ”La Malagueta”, som ligger ved siden af Muelle Uno. Dernæst er der gratis koncert med musikgruppen Andy & Lucas,  efter den officielle indvielse .

De følgende dage vil du i dagstimerne kunne deltage i byfesten i centrum af Malaga by, særligt omkring Calle Larios og de omkring liggende gader. Du skal bare  følge menneske strømmen for at finde vej.

Fra kl.18 af bliver byfesten lukket i centrum af byen, og starter så op udenfor byen på det store byfest område, som ligger ved siden af Malagas kongress center.  Når du tager A-7 bliver der før Malaga kongress center vist af til ”Feria” fra motorvejen af.

På byfest området finder du ikke kun ”casetas” (telte), hvor du kan høre flamingo musik og få lidt tapas at spise, men der er også et stort Tivoli område, hvor børn og voksne kan prøve de forskellige attraktioner.

Det er forholdsvis let at parkere på byfest området udenfor Malaga by, idet der er store arealer afsat til parkering. Du kan parkere der på ubegrænset tid og  er næsten gratis, – idet man skal kun betale  1 euro som går til forskellige handicap foreninger.  Det er selvfølgelig lettere at finde en parkeringsplads først på aftnen end ved f.eks. kl. 22.

Og som sædvanligt, så minder vi dig om, at hvis du skal til Malaga lufthavn om aftnen i denne ”byfest uge”, så anbefaler vi, at du kører i god tid i forvejen, idet der kan forekomme kø ved af  -og tilkørsler til byfest området ved motorvejen.

God byfest !

Ødelæg ikke din ferie med fartbøder !

24/06/2014 | 1 comentario

Bil

Vi har gentagne gange mindet om, at der er findes mange radar kontroller på de spanske veje, men desværre kan vi se på det store antal fartbøder vi får ind hver dag, at mange ”glemmer” at slippe foden på speederen.

Det er specielt to radar kontrol steder, hvor vi altid får bøder fra, og som vi vil oplyse jer om:

Radarkontrol på strækning A7 km 205,2 – km 200

På kystvejen A-7 fra Fuengirola i retning mod Marbella er der på km 205,2 en radar kontrol. Det er lige ved svinget ved fyrtårnet Calaburras.  Se link
På denne strækning må man køre 80 km og ved slutningen af strækningen ved La Cala de Mijas km 200 udregner radaren om man har kørt i gennemsnit 80 km/timen. Derfor er det ikke nok kun at køre langsommere ved denne ene radar, men under hele strækningen. Og det glæder selvfølgelig også i modsatte retning hvis du kommer fra La Cala de Mijas mod Fuengirola.

Radarkontrol i tunelen ved Torrox – strækning A7 km 287,7 – km 288,7
Det anden punkt er på A-7 i retning mod Nerja, fra km 287,7 til km 288,7. Det er i tunnelen ved Torrox hvor man må køre 100 km/t.
Også her udregner radaren den gennemsnitlige hastighed der er gennem tunnelen.

Skulle du være så uheldig at få en fartbøde, så husk at Helle Hollis altid fremsender et  informationsbrev til dig med kopi af bøden, så du er orienteret.

Det er vigtigt at understrege, at det er først når du modtager den orginale bøde i dit navn, at du skal betale den.  Man kan få  50% rabat, hvis man betaler indenfor et bestemt antal dage.

Selve betalingen kan ske online på DGT hjemmesiden (Den spanske trafikstyrelse hjemmeside).  Da hjemmesiden er på spansk, så har vi oversat proceduren til dansk og engelsk, som vi kan fremsende til dig. Envidere kan du også ringe til os, og vi kan være dig behjælpelig med betaling af bøden.

Så husk, at du vil altid først få et informationsbrev fra Helle Hollis vedr. bøden, og dernæst vil du modtage den orginale bøde i dit navn.  Enkelte kommuner kan tage flere måneder før de fremsender bøden og enkelte fremsender slet ikke.

God kørsel under din ferie og få ingen fartbøder.